Styrelse & ledning

Otto Werneskog

Född 1981. CEO sedan bolagets start.

CEO, över tio års erfarenhet av att utveckla förnyelsebar energi, främst vindkraft i Skandinavien med ett projektvärde på ca 4 miljarder SEK. Har avyttrat projekt till kommunala energibolag, internationella aktörer såsom vindkrafttillverkare och strategiska samarbeten till branschledare inom vindkraft OX2 och Eolus vind med slutkunder såsom IKEA och Google i syfte att äga egen grön energiproduktion till sina verksamheter. Han har även utvecklat hållbara hyresrättsprojekt till ett värde av cirka 500 miljoner SEK mellan 2014-2017 med slutkunder som Rikshem som sedan har tagit över och förvaltat. Otto är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Anders Widgren

Född 1964. CTO sedan 2018

Erfaren FoU-chef med erfarenheter från t.ex. Smart Metering baserad på uppkopplade system, utveckling av finansiella tradingsystem baserad på ML, samt smarta värmesystem och Intelligent Demand Response i projekt tillsammans med bl.a. E.ON. Lång erfarenhet av innovation baserad på t.ex. signalbehandling och ML. Ledamot av Nationella Innovatörsrådet och f.d. styrelseledamot av Svenska Uppfinnarföreningen. Anders anslöt sig till teamet i slutet av 2017 då hans tidigare erfarenheter och kunskaper inom optimering i energisystem kompletterade projektutvecklingskompetens inom energilagring väl.

Jan Lundberg

Född 1948. Ordförande sedan 2018.

Erfaren utvecklare av förnybar energi i Skandinavien, främst vindkraft men också solkraft. Han har utvecklat vindkraft med slutkunder såsom Bixia, och Småländska kommunala energibolag såom Nässjö, Vetlanda, Eksjö och Tranås energi kommunala energibolag. Även till börsnoterade Eolus Vind har utveckling skett i Finland. Jan har arbetat med Otto Werneskog i drygt tio år med storskalig vindkraftutveckling i gemensamt bolag i Skandinavien. Jan är nominerad till Klimatpriset i Jönköpings län 2018 för sina klimatinsatser och nytänkande på sin gård i Småland. Jan är utbildad till läkare och tidigare chefsläkare på sjukhuset Ryhov i Jönköpings län.

Joakim Sundqvist

Född 1966. Bolagsjurist, Styrelseledamot sedan 2018.

Advokaten Joakim Sundqvist har en lång och bred erfarenhet av miljö och energiprojekt, företagstransaktioner, kommersiella avtal och tvistemål. Innan Joakim var med och startade Excello var han på Foyen advokatbyrå. Dessförinnan var Joakim ansvarig för ett nordiskt transaktionsteam på KPMG Corporate Finance. Han har också varit Venture Manager på det mindre riskkapitalbolaget Traction.

Senior advisor

Gunnar Olsson

Gunnar är född 1963. Elnät och vattenkraftexpert.

Gunnar har mer än tjugofem års erfarenhet från energibranschen, i synnerhet inom vattenkraft-, elkraft- och vindkraftområdet. Mångårig erfarenhet av företagsledning och elsäkerhet samt projektledning vid ombyggnationer inom vattenkraft, ställverk, drift/underhåll och vindkraftsprojekt. Han har även deltagit i referensgrupper inom Vindforsk III och VIND AM Chalmers. Tidigare arbetsgivare är bland annat Fortum och ÅF. Gunnar är utbildad eltekniker.